De geschiedenis van Klein Centraal

Station Overveen werd geopend op 3 juni 1881 toen nog onder de naam Overveen-Bloemendaal. In 1900 veranderde de naam in Overveen, toen Bloemendaal een eigen station kreeg aan de lijn Haarlem-Uitgeest.

Het station is nog steeds in gebruik aan de lijn Amsterdam-Haarlem-Zanvoort. Het stationsgebouw dateert uit 1880 en is een royaal uitgevoerd stenen gebouw. Voorheen fungeerde het gebouw nog als loket maar nu is het al ruim 13 jaar een gezellige lunchroom onder leiding van Louis Klein.

Sinds 1 april 2009 is er flink verbouwd en is de lunchroom uitgebreid tot restaurant waar Ralf Klein en Michael van Krugten de zorg voor dragen.

Voorafgaand aan de transformatie was het belangrijk dat het authentieke huiselijke karakter van Klein Centraal bewaard bleef.

restaurant_klein_centraal

Nationaal park Zuid-Kennemerland

De Kennemerduinen zijn ongeveer 1253 ha groot en het centrale deel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Uniek aan dit prachtige, brede duinlandschap is dat de opeenvolging van plantengroei van de zeereep tot en met de bosgordel op de binnenduinrand nog in een vrij natuurlijke staat is. Het is de ideale plek voor een ontspannende (of juist inspannende) wandeling of fietstocht. Daarna kunt u bij ons nog even genieten van een kopje koffie en iets lekkers of natuurlijk een compleet diner.

Overveen

Overveen is een dorp in de gemeente Bloemendaal, ten westen van de stad Haarlem in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Overveen heette oorspronkelijk Tetterode en telt ruim 4000 inwoners. Vroeger waren er in Overveen veel blekerijen en brouwerijen vanwege het schone duinwater. Veel straatnamen in het dorp herinneren hier nog aan. Ook is er een buurt genaamd ‘Blekersveld’. Het Nationaal Park van Zuid-Kennemerland ligt voor een groot deel in Overveen.

Haarlem

Haarlem behoort tot de middelgrote steden in de Randstad. Tot de gemeente Haarlem behoren de stad Haarlem en het westelijke deel van het dorp Spaarndam. Er is veel te doen in Haarlem waaronder het bezoeken van diverse musea zoals het Frans Hals en het Teylers museum. De beroemde Haarlemse hofjes zijn ook zeker een bezoek waard en meerdere malen is Haarlem verkozen tot beste winkelstad van Nederland. De Toneelschuur, het Concertgebouw en de recentelijk geheel verbouwde Stadsschouwburg zijn uitstekend te combineren met een lunch of diner.

Zandvoort aan Zee

Zandvoort (en Bloemendaal) aan Zee zijn de ideaale plekken om een lange wandeling aan het strand te maken of lekker uit te waaien. In de zomer is er genoeg te doen waaronder de races op het circuit, diverse strandevenementen en natuurlijk gewoon van de zon genieten op het strand. Uiteraard is Zandvoort goed te bereiken met de trein vanuit Amsterdam en Haarlem en is Klein Centraal de ideaale tussenstop.

Onze filosofie

Wij vinden het belangrijk dat iedereen de beste service krijgt en kan genieten van de heerlijkste gerechten. Wij zijn daarom heel selectief met de inkoop van onze producten en halen alleen maar het beste in huis. Het maakt voor ons niks uit of iemand 5 of 50 euro besteedt. Niet alleen doen wij onze uiterste best voor onze gasten maar ons personeel is net zo belangrijk.