Nationaal park Zuid-Kennemerland

De Kennemerduinen zijn ongeveer 1253 ha groot en het centrale deel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Uniek aan dit prachtige, brede duinlandschap is dat de opeenvolging van plantengroei van de zeereep tot en met de bosgordel op de binnenduinrand nog in een vrij natuurlijke staat is. Het is de ideale plek voor een ontspannende (of juist inspannende) wandeling of fietstocht. Daarna kunt u bij ons nog even genieten van een kopje koffie en iets lekkers of natuurlijk een compleet diner.

Vogelmeer

Het Vogelmeer in de Kennemerduinen

Overveen

Overveen is een dorp in de gemeente Bloemendaal, ten westen van de stad Haarlem in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Overveen heette oorspronkelijk Tetterode en telt ruim 4000 inwoners. Vroeger waren er in Overveen veel blekerijen en brouwerijen vanwege het schone duinwater. Veel straatnamen in het dorp herinneren hier nog aan. Ook is er een buurt genaamd ‘Blekersveld’. Het Nationaal Park van Zuid-Kennemerland ligt voor een groot deel in Overveen.

De winkelstraat van Overveen

De winkelstraat van Overveen

Haarlem

Haarlem behoort tot de middelgrote steden in de Randstad. Tot de gemeente Haarlem behoren de stad Haarlem en het westelijke deel van het dorp Spaarndam. Er is veel te doen in Haarlem waaronder het bezoeken van diverse musea zoals het Frans Hals en het Teylers museum. De beroemde Haarlemse hofjes zijn ook zeker een bezoek waard en meerdere malen is Haarlem verkozen tot beste winkelstad van Nederland. De Toneelschuur, het Concertgebouw en de recentelijk geheel verbouwde Stadsschouwburg zijn uitstekend te combineren met een lunch of diner.

De vernieuwde Stadsschouwburg

De vernieuwde Stadsschouwburg

Zandvoort aan Zee

Zandvoort (en Bloemendaal) aan Zee zijn de ideaale plekken om een lange wandeling aan het strand te maken of lekker uit te waaien. In de zomer is er genoeg te doen waaronder de races op het circuit, diverse strandevenementen en natuurlijk gewoon van de zon genieten op het strand. Uiteraard is Zandvoort goed te bereiken met de trein vanuit Amsterdam en Haarlem en is Klein Centraal de ideaale tussenstop.

Zandvoort aan Zee.

Zandvoort aan Zee.